Alwel en Surplus maken een belangrijke stap met de bouw van 104 seniorenwoningen aan de Muizenberglaan (Haagse Beemden) in Breda. Het bestemmingsplan is nu definitief goedgekeurd. Dit betekent dat we samen verder gaan met het ontwikkelen van een speciale woonplek voor ouderen, die anders zal zijn dan wat we eerder deden.


Steeds meer ouderen wonen langer zelfstandig thuis
Veel ouderen willen graag zo lang mogelijk in hun eigen wijk blijven wonen. Dit nieuwe wooncomplex biedt een veilige en gezellige plek waar wonen, welzijn en zorg goed samenkomen. Het is een plek waar ouderen zelfstandig kunnen blijven wonen en gelukkig kunnen zijn. Alwel en Surplus zorgen ervoor dat de bewoners een hechte gemeenschap vormen en krijgen de juiste hulp en zorg wanneer ze die nodig hebben.

Onze bestuurder Tonny van de Ven zegt hierover: "Brabant vergrijst, Breda ook. Dit betekent dat er de komende jaren veel woningen nodig zijn waar mensen fijn oud kunnen worden, ook als ze zorg nodig hebben. In het noordelijke deel van de stad is deze opgave het grootst. Het is daarom belangrijk dat we hier een voorziening bouwen voor zowel zelfstandige ouderen als degenen die intensieve zorg nodig hebben."

Een toekomstbestendig wooncomplex
Het nieuwe complex heeft 104 woningen die geschikt zijn voor ouderen en mensen die zorg nodig hebben. De woningen hebben brede doorgangen en weinig drempels. Alwel verhuurt de woningen en Surplus biedt de nodige hulp en zorg. Er komt ook een gezamenlijke binnentuin en een gemeenschappelijke ruimte, die open zijn voor bewoners en mensen uit de wijk.

Een belangrijke stap voor de wijk
Alwel en Gemeente Breda hebben de overeenkomst getekend voor de bouwlocatie. Dit is een grote stap vooruit voor het nieuwbouwproject. De bouw start waarschijnlijk begin 2026. En de oplevering is gepland voor 2027.

De afbeelding die je ziet is een tekening van hoe het project eruit zou kunnen zien. Het is dus een voorbeeld en kan nog veranderen.